Cropped לוגו.png

חניכה לדם הוסת

מה עולה לך כשאת חושבת על דם הוסת?

לצערי רוב הנשים והנערות שאני פוגשת מתייחסות לדם הוסת שלהן באופן שלילי. האמת שרוב חיי גם אני נגעלתי מהדם הזה. חונכנו לחשוב שהדם הזה מלוכלך וכדאי להפטר ממנו כמה שיותר מהר. ברוב הפרסומות הדם יהיה בצבע כחול וילמדו אותך שאם רק תשתמשי במוצר שלהן "תהיי עם ותרגישי בלי ". מיותר לציין שאף אחת מאיתנו לא באמת מרגישה קלילה ויבשה ובטח שאין לה חשק לשחק טניס בלבן.

יש פרסומות שממש הגדילו לעשות וקוראות לנו לנצח את אמא טבע.

ליחס הזה כלפי המחזוריות שלנו ודם הוסת יש השפעה על איך שאנחנו חוות את עצמנו, את הוסתות שלנו, הלידות ואפילו את גיל המעבר.

הדם הוא חלק מהטבע הנשי והמחזורי שלנו.

כשאנחנו מנותקות וסולדות ממנו, אנחנו מנותקות מהעוצמה הנשית והמחזורית.

הדם הוא בעצם רירית הרחם, שאמורה להוות את הבית לתינוק שבדרך. במידה ולא נקלט הריון רירית הרחם נושרת. דם הוסת הוא תזכורת חיה לכך שהגוף הנשי מחזיק בסוד הבריאה, החיים והמוות.

החניכה שנערות ונשים מקבלות לניכור מגופן ומהעוצמה הנשית שלהן הוא עתיק מאוד. הוא הביא ומביא עדיין הרבה מאוד סבל לנשים והגיע הזמן שיותר ויותר נשים יתחברו בחזרה לעוצמת הדם שלהן ולנשיות שמחוברת גם לצד החייתי שקיים בנו. בניגוד לדם של מלחמה זה דם עם פוטנציאל לחיים. התהליך של חיבור מחדש לדם שלנו לא קורה ביום אחד, לוקח זמן להשיל שנים של תפיסה מעוותת את עצמנו.

יש הרבה דרכים להתחבר חזרה: לראות בדם הוסת שער דרכו אנחנו יכולות לשחרר את החודש שהיה – רגשות, מחשבות, כל מה שלא משרת אותנו יותר. לכבד את איך שאנחנו מרגישות, לאפשר לעצמנו זמן להתכנסות, מנוחה, יצירה והזנה טובה.

מעבר להיגיינה רב פעמית – זה מחייב אותנו להיות בקשר עם הדם – לראות איך הוא נראה ולהכיר אותו. לתת מקום לרגשות שלנו כלפיו ובמקביל לתת מרווח גם ליחס חדש להכנס.

לשחרר את הדם לאדמה הוא מזין נהדר. בחברות מסורתיות החזרת הדם לאדמה נחגגת במחווה טקסית של תפילה והודיה. אפשר לקיים את הטקס לבד, עם נשים נוספות ובחלקן אפילו מצרפים גברים למרחב המקודש.

למתקדמות אפשר אפילו לצייר עם הדם

בתמונה: טקס וסת עם סבתא שלמדתי ממנה על טקס דם.

חניכה לדם הוסת
דילוג לתוכן